L’esplendorosa Traiguera renaixentista

portadaEl passat dissabte 10 d’octubre va presentar-se al Pes Fariner el llibre de  Joan Ferreres L’esplendorosa Traiguera renaixentista, el segon que presenta l’historiador jordienc al nostre poble en l’espai de temps d’uns pocs mesos. L’acte estava organitzat conjuntament pel Centre Cultural Traiguerí, editor del diariet, i l’Ajuntament.

Va obrir el torn d’intervencions Vicent Matamoros, president del Centre Cultural Traiguerí, que va fer les presentacions dels participants a la taula i va remarcar la importància d’actes com el d’aquesta presentació per a la vida cultural del poble així com el compromís de l’entitat que presideix a impulsar-los.

Vicent Sanz va presentar l’autor del llibre fent-ne un recorregut per l’obra historiogràfica referida a Traiguera, glossant la relació entre l’historiador i el poble, per tractar d’establir la significació del seu treball de recerca, i concretament del llibre que es presentava, en relació al coneixement de la història i la cultura de Traiguera.

A continuació, Joan Ferreres va parlar de la seua dedicació d’historiador durant 30 anys, de la relació que té amb Traiguera i del contingut del llibre. L’esplendorosa Traiguera renaixentista tracta la història del poble entre 1510 i 1640, 130 anys que es corresponen amb aquesta etapa en què el poble va experimentar un desenvolupament molt significatiu en relació al segle anterior i al temps que va venir després, marcat per la guerra dels Segadors. Tractant-se d’una època de desenvolupament en tots els ordres, va ser el temps en què van alçar-se el campanar i l’església actuals, i va adquirir anomenada la Font de la Salut. D’aquesta manera, el lector podrà trobar-hi informació detallada sobre la demografia de l’època, els diferents aspectes de l’economia, els noms de les partides del terme, els elements urbanístics més destacats i una visió concreta de la vida religiosa i la seua transcendència social i cultural.

Va tancar l’acte l’alcalde Carlos Roda, que va valorar molt positivament la realització d’actes d’aquestes característiques, va expressar el desig que tinguen continuïtat i va annciar que el llibre pot trobar-se a la venda a la Font de la Salut.

L’Ajuntament va fer-se càrrec dels exemplars del llibre lliurats als assistents, que van arribar a la trentena.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s