LCL al FNAC

Escric d’urgència aquest article sobre la presentació de La catosfera literària 08 al FNAC El Triangle de Barcelona. L’acte, tal com refereix el seu organitzador, va comptar amb la presència de més de vint blocaires, entre els que participen en el llibre i d’altres que hi van assistir i que també van inervenir-hi. Així, la presentació va ser, tal com deia la informació de la casa, un fòrum sobre el fenomen dels blocs, sobre la catosfera i sobre literatura electrònica. Bona assistència i millor intercanvi d’idees.
En una altra banda, faig la crònica del que va donar la visita a aquest melic cultural de Barcelona.
Tal com vaig dir en la meua intervenció, reafirmo aquí el caràcter de mitjà de comunicació dels blocs i la diferència substancial entre les relacions comunicatives tradicionals, que tenen la televisió per model, i la Internet 2.0, en què l’inidividu es converteix en emissió de les seues pròpies notícies, gestiona els eu temps d’oci creativament i es relaciona socialment, públicament, fent servir altres canals que els tradicionals.
Només un apunt més sobre el tema ortogràfic. Vaig manifestar-me contra la polèmica entre bloc i blog perquè em sembla l’enèsima repetició del mateix debat de sempre. Potser, si no es ve de la filologia catalana, aquest posicionament coste d’entendre. Això no obstant, haver de prendre posició sobre disjuntives d’aquest tipus quan hi ha un organisme que, pels mecanismes propis d’una societat organitzada com és la catalana, té l’autoritat per definir-ho, més bé o més malament, em sembla una actitud que no fa més furgar en les febleses de la llengua catalana, que no són poques. Si hi ha una solució, convencional com la majoria d’aquest tipus de solucions, per què continuem discutint? Si algú vol mantenir l’anglicisme em sembla excel·lent. Però si us plau, no perdem el temps parlant-ne. En qualsevol cas, aniria bé tenir en compte què és el que s’està fent en el camp de l’educació al respecte.
Tanco parèntesi. L’acte em va agradar molt. Darrerament he incrementat bastant el vessant creatiu de la meua activitat i la veritat és que aquest augment de massa crítica em ve molt bé.

Una abraçada catosfèrica.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s